Hvad er PSD2 - og hvad betyder det for min webshop?

Måske har du allerede hørt om det? PSD2 er et EU-direktiv, der har til formål at gøre elektroniske betalinger endnu mere sikre. Del 2. indtræder d. 14. september, hvor der indføres krav om stærk kunde-autentifikation (SCA).

Hvad er SCA?

SCA står for Strong Customer Authentification, og er et tiltag, der skal sikre kunder mod tyveri samt webshopejere mod svindel og potentielle chargebacks. Det sker ved at gøre to-faktor-autentifikation (2FA) obligatorisk. 

Hvordan virker det?
2FA udføres ved at spørge køber om en “kendt” information (faktor 1) som f.eks. kortdetaljer og CVV, og det sammenkædes med en “ejet” faktor (faktor 2).

Faktor 2 kan f.eks. være:
  • et engangspassword sendt via e-mail eller telefonnr.
  • et fingeraftryk eller Face ID, der er tilknyttet kortet 
  • en QR-kode der skal scannes. 
Det bliver allerede nu brugt hos f.eks. MobilePay samt ved 3D Secure for Visa og MasterCard. 

Hvornår skal SCA bruges?
  • Ved betalinger over 30 euro / cirka 225 kroner
  • Ved oprettelse af abonnement 
  • Ved oprettelse af gemt kort 
SCA behøves dog ikke ved efterfølgende trækninger ved abonnement eller betalinger med et gemt kort.


Hvad betyder det?

Hvis du modtager online betalinger eller abonnementsbetalinger, skal du sikre at din betalingstjenesteudbyder/indløser understøtter 3-D Secure.

Hvad skal jeg gøre?

Hvis du modtager online betalinger eller abonnementsbetalinger, skal du sikre at din betalingstjenesteudbyder/indløser understøtter 3-D Secure. Hvis du har en indløsningsaftale med Nets, Teller eller Clearhaus, skal du ikke gøre noget - vores team har aktiveret 3-D secure i betalingsgatewayen, QuickPay.

Jeg har en anden udbyder

Har du en indløsningsaftale med en anden udbyder end ovenstående, skal du aktivt selv kontakte din betalingstjenesteudbyder/indløser for at sikre, at der er aktiveret 3D secure på din indløsningsaftale, og/eller at det gøres inden den 14. september 2019.

 


Tilbage til oversigten