Blog | Webmail | Support | Start Fjernsupport

Derfor er et SSL certifikat vigtigt for både webshops og hjemmesider

- 30/05/17


Dårligere placering på Google og et website, der fremstår usikker over for for de besøgende. For de fleste webshop og hjemmeside-ejere er det ikke ligefrem sød musik i ørene. Det kan dog være nogle ærgerlige konsekvenser, som kan opstå, hvis man ikke har sørget for at få SSL certifikat til sin hjemmeside/webshop.

 

Hvad er et SSL certifikat?

SSL står for Secure Socket Layer og er et certifikat som integreres på din hjemmeside/webshop. Et SSL certifikat skal udstedes af en godkendt leverandør, som kan tilbyde en krypteret forbindelse. Når certifikatet er installeret på siden, vil din hjemmeside blive tildelt en lille grøn hængelås og fremstå sikker overfor dine besøgende, når de åbner hjemmesiden i et browservindue.


 

Hvorfor er det ekstra vigtigt at få et SSL certifikat nu?

Firmaerne bag de populære browsere Chrome, Firefox og Safari har et øget stort fokus på sikkerhed. Deres browsere bliver brugt af millioner af brugere verden over, og derfor er det naturligvis kun i deres interesse at sende brugerne ind på hjemmesider med en sikker forbindelse. De har derfor lavet tiltag, der får din hjemmeside eller webshop til at fremstå usikker, hvis der ikke er integreret SSL certifikat på siden. De skal blot se efter, om hjemmesiden har en grøn hængelås eller ej.
 

Er et SSL certifikat særligt vigtigt for webshopejere?

Det korte svar er: Ja!

På din webshop angiver dine kunder fortrolige informationer som f.eks. kreditkortoplysninger og nogle gange også brugernavn og adgangskode. Har du ikke integreret et SSL certifikat på din webshop, er din forbindelse ikke krypteret, og der er derfor risiko for, at dine kunders fortrolige oplysninger bliver opsnappet af udefrakommende.

Ønsker du at bruge Google Shopping annoncer til at synliggøre dine produkter? Så er det faktisk et krav, at du har integreret et SSL certifikat på din webshop. For Google handler det om ”safety first”. De ønsker kun at sende brugere ind på webshops, som tilbyder en sikker nethandel.  

 
Er et SSL certifikat en god idé, hvis jeg ikke har en webshop?

Igen er det korte svar er: Ja!

Selvom du ikke har en webshop, er der stadig nogle ret essentielle grunde til, hvorfor et SSL certifikat er en god idé. F.eks. kan din hjemmesides placering på Google være i fare. For Google handler det igen om ”safety first” og dermed om at sende brugere ind på hjemmesider, der fremstår som sikre. Google er derfor nu begyndt at rangere hjemmesider ud fra, om de har SSL certifikat eller ej. Derudover er det ligesom med webshops tydeligt for de besøgende, om de er inde på en sikker hjemmeside eller ej. Det kan derfor betyde færre besøgende og dermed også mindre synlighed.
 

Ønsker du mere information om integration af SSL certifikat?

Så er du meget velkommen til at kontakte vores kommunikationsansvarlige Mia på mj@tigermedia.dk eller på telefon 96 500 300.


 
TigerCMS
CMS - smart og fleksibelt
system til din hjemmeside.
TigerShop
Webshop - fleksibelt, bruger-
venligt, nemt og enkelt.
Support
Har du brug for hjælp til vores
system - kontakt os nu.
Referencer
Vi har mange tilfredse kunder.
Se vores udvalgte referencer.